ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΛΕΠΡΩΝ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ κ.κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ 2023

IMG 3435

Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά σήμερα, όπου η Εκκλησία μας μνημονεύει τους δέκα λεπρούς και στο Ναό μας τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ.κ. Παντελεήμονος, παρουσία των Ιερέων και των πιστών ενοριτών που παρευρέθησαν για να συμπροσευχηθούν.

Στον θείο λόγο που κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε με γλαφυρότητα το ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίζοντας: " στην εποχή μας υπάρχει μία λησμονημένη αρετή, η ευγνωμοσύνη. Γιατί είναι λησμονημένη; διότι εύκολα λέμε "ευχαριστώ" για μικρά πράγματα, αλλά δύσκολα εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για μεγαλύτερες ευεργεσίες. Σήμερα η οργάνωση της ζωής είναι τέτοια ώστε δεν υπάρχει χώρος ούτε για προσφορά, ούτε για ευχαριστία, ευγνωμοσύνη πηγαία. Ας σκεφθούμε την ανταλλαγή δώρων τις γιορτές. Πολλές φορές γίνεται σαν υποχρεωτική υποταγή σε ένα κανόνα. Χωρίς την ανάλογη διάθεση ούτε εκείνου που προσφέρει, ούτε εκείνου που δέχεται το δώρο. Η ευγνωμοσύνη έχει κάποιες προϋποθέσεις. Έχει θέση μόνο στις διαπροσωπικές σχέσεις. Ανάμεσα σε ένα εγώ και σε ένα εσύ. Η ευγνωμοσύνη έχει θέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που στέκονται πρόσωπο προς πρόσωπο". Και συνέχισε: " η ευεργεσία και η ευγνωμοσύνη είναι δείγμα ψυχικής ευγένειας και ψυχικής υγείας. Ο άνθρωπος που δεν έχει ευγένεια ψυχής δεν μπορεί να ευεργετεί διακριτικά και αν δεν είναι υγιής ψυχικά και αισθάνεται καταπιεσμένος από συμπλέγματα κατωτερότητας, δεν μπορεί να είναι ευγνώμων. Γι΄ αυτό μόνο εάν επανασυνδεθούμε με τον Θεό εν Χριστώ επαναβεβαιώνουμε την ευγένειά μας και ξαναβρίσκουμε την ψυχική υγεία". 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε πρωϊνό προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου στο Πολυδύναμο Ενοριακό Κέντρο "Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ".

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

Εμφανίσεις: 271