ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

IMG 1050

Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα, Α΄ Κυριακή των Νηστειών, τελέσθηκε στο Ναό μας η Θεία Λειτουργία παρουσία του Δημάρχου Δήμου Δάφνης- Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, των Αντιδημάρχων, Εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης και των πιστών ενοριτών οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν και να συμπροσευχηθούν κατά την μεγάλη εορτή της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Την σημερινή ημέρα η Εκκλησία μας τιμά και εορτάζει την Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων. " Σκιρτούν οι καρδιές των Ορθοδόξων σήμερα καθώς σηκώνουν με τα χέρια τους τις ιερές εικόνες πάνω στις οποίες ζωγραφίστηκε η συγκατάβαση του Θεού, η σωτηρία του κόσμου, η ένωση του κτιστού με το άκτιστο. Σκιρτούν οι καρδιές των ορθοδόξων, διότι κάθε εικόνα είναι σφραγίδα της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο και του ανθρώπου προς τον Θεόν"  τόνισε μεταξύ άλλων ο π. Μάξιμος στον λόγο του.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευση των Εικόνων γύρω από το Ναό.

Οι προφήται ως είδον, οι Απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβεν, οι Διδάσκαλοι ως εδογμάτισαν, η Οικουμένη ως συμπεφώνηκεν, η χάρις ως έλαμψεν, η αλήθεια ως αποδέδεικται, το ψεύδος ως απελήλαται, η σοφία ως επαρρησιάσατο, ο Χριστός ως εβράβευσεν, ούτω φρονούμεν, ούτω κηρύσσομεν Χριστόν, τον αληθινόν Θεόν ημών. Αύτη η πίστις των Αποστόλων, αύτη η πίστις των Πατέρων, αύτη η πίστις των Ορθοδόξων, αύτη η πίστις την Οικουμένην εστήριξεν.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό