ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ

IMG 1069

Με ιεροπρέπεια και ευλάβεια τελέσθηκε σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Ναό μας η Θεία Λειτουργία, παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δάφνης -  Υμηττού, και των πιστών ενοριτών οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν ευλαβικά το μεγαλύτερο σύμβολο της πίστεώς μας, τον Σταυρό του Κυρίου μας.

''Ο Τίμιος Σταυρός είναι το μοναδικό εργαλείο σωτηρίας του πιστού. Χωρίς τον Σταυρό δεν υπάρχει σωτηρία και λύτρωση. Ο Κύριος άπλωσε το σώμα Του πάνω στο ξύλο του Σταυρού, ενώ μπορούσε να το αποφύγει. Εκείνο που οδήγησε τα βήματά Του στον Γολγοθά ήταν η απύθμενη αγάπη Του για τον άνθρωπο. Ο Σταυρός είναι το μοναδικό παντοδύναμο όπλο κατά του κακού. Μπροστά στην παρουσία του Σταυρού όλες οι δυνάμεις του διαβόλου υποχωρούν. Ο πιστός που σταυρώνεται καθημερινά στον προσωπικό του Γολγοθά είναι ζωντανή εικόνα του Εσταυρωμένου Λυτρωτή. Μέσα από τον δικό του πόνο μπορεί να επικοινωνεί προσευχητικά και μυστηριακά με τον Εσταυρωμένο Κύριο. Ο Κύριος που είπε "αράτω τον σταυρό αυτού" για κάθε άνθρωπο που αποφασίζει να Τον ακολουθήσει, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει κανέναν απ΄αυτούς που το έκαναν. Σήμερα που στεκόμαστε όλοι μαζί απέναντι και κάτω από τον Τίμιο Σταυρό, ας μην διστάσουμε ν΄ακολουθήσουμε τον Χριστό μας σηκώνοντας όλοι τους δικούς μας σταυρούς. Πίσω από την φαινομενική δυσκολία κρύβεται η απέραντη χαρά της θεϊκής αγάπης της οποίας μακάρι να γίνουμε κοινωνοί όλοι μας".

Τέλος τελέσθηκε η Ακολουθία του Σταυρού μοιράστηκαν δενδρολίβανα και λουλούδια στους πιστούς και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε πρωϊνό στους Ιεροπαίδες στο Πολυδύναμο Κέντρο " Η Αγία Βαρβάρα" μιας και η εβδομάδα που διανύουμε είναι αφιερωμένη στις ιερατικές κλήσεις.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό