ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ 2018

IMG 8989

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ.κ. Ιακώβου ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος και της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας σήμερα Εορτή των Εισοδίων.

Πλήθος ενοριτών προσήλθαν από νωρίς το πρωί για να τιμήσουν και να προσκυνήσουν την Παναγία όπου έχουμε την ευλογία να βρίσκεται ως Ιερό Θησαύρισμα στο Ναό μας από το 2014. 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ.κ. Ιάκωβος στον λόγο του τόνισε: " η εορτή των Εισοδίων στοχεύει στο τρόπο της αφιερώσεως βοηθώντας μας να βλέπουμε τα μυστήρια του Θεού". Και πρόσθεσε: " να γεννηθεί μέσα μας το αίσθημα της ευθύνης αν θέλουμε ο Χριστός να ζει μέσα μας, να προσευχόμαστε στην Παναγία τη Φοβερά Προστασία γιατί αυτή μας συνδέει με τον τόπο του μαρτυρίου της συνειδήσεως και της μαρτυρίας της παρουσίας Της, στο Άγιον Όρος. Να ευχόμαστε να μας δώσει την αληθινή δύναμη και τη σωστή επικοινωνία με τον Θεό".

Συνεχίζοντας ευχαρίστησε τον προϊστάμενο π. Μάξιμο χάρις στον οποίο βρίσκεται η Ιερά Εικόνα στο Ναό μας και καθημερινά οι ενορίτες έχουν την ευλογία μέσα στα σπίτια τους.

Αμέσως μετά έγινε Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος πέριξ του Ναού με την συμμετοχή των πιστών και προεξάρχοντος του Επισκόπου Θαυμακού κ.κ. Ιακώβου.

Ο π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο για την Αρχιερατική του παρουσία και ευλογία και του ευχήθηκε η Παναγία η Φοβερά Προστασία να τον στηρίζει στην πορεία της Διακονίας του. 

Τέλος προς τιμήν του Επισκόπου παρατέθηκε πλούσιο πρωϊνό στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης ¨Καταφυγή¨.

" Δος μοι προστασίαν εν συμφοραίς, παύσον διαβόλου επιθέσεις και πειρασμούς

πράυνον τα πάθη, γαλήνευσον καρδίαν, στερέωσον την πίστιν ώ Παντευλόγητε"

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό