ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ - Ο ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

IMG 1408

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα στο Ναό μας η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, των Τοπικών Αρχών του Δήμου Δάφνης - Υμηττού, και πλήθους πιστών ενοριτών οι οποίοι προσήλθαν για να συνεορτάσουν την μεγάλη εορτή της χριστιανοσύνης.

Ο π. Μάξιμος στον λόγο του ανέλυσε την σημασία της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων τονίζοντας μεταξύ άλλων: " σήμερα η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μεγάλη εορτή των Θεοφανείων, δηλαδή της Βαπτίσεως του Κυρίου μας στον Ιορδάνη ποταμό από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Και ονομάζεται Θεοφάνεια γιατί φανερώνεται ο Τριαδικός Θεός στον κόσμο και η παρουσία του Χριστού στη γη με σκοπό την σωτηρία του ανθρώπου. Μετά την Βάπτιση αρχίζει ουσιαστικά η διδασκαλία και το σωτήριο έργο του Χριστού μας. Άνοιξαν οι ουρανοί, το Πνεύμα εμφανίσθηκε σαν περιστερά και φωνή ακούγεται από τον ουρανό ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός εν ω ηυδόκησα. Αυτή η φράση δηλώνει ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, Θεός αληθινός που σαρκώθηκε, δίδαξε, έπαθε σταυρώθηκε, αναστήθηκε για ττην σωτηρία του ανθρώπου".

Ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων, οι Ιερείς φώτισαν έναν έναν τους πιστούς και εν συνεχεία μαζί με Ιεροπαίδες φώτισαν τα σπίτια των ενοριτών όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό