ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

IMG 1512

Στην καρδιά της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως σήμερα τελέσθηκε με ευλάβεια και κάθε ιεροπρέπεια η Θεία Λειτουργία παρουσία των πιστών ενοριτών, οι οποίοι προσήλθαν με πίστη για να προσκυνήσουν το μεγαλύτερο Σύμβολο της πίστεώς μας, το τρόπαιο κατά του θανάτου, τον Σταυρό του Κυρίου μας.

"Ο Τίμιος Σταυρός, το σύμβολο και συμβόλαιο της αγάπης, της ζωής και της καταλλαγής, δηλαδή της συμφιλιώσεως με τον Θεό, το στήριγμα και παραμυθία όσων γύρεψαν ελεύθερα να πορευτούν στο στάδιο των αρετών για να απολαύσουν ως μέλι γλυκύτατο τις άπειρες δωρεές που ξεπηδούν από την Σταυρωμένη αγάπη. Ο Ζωοποιός Σταυρός προβάλλεται σαν η μοναδική απάντηση στην προαιώνια αναζήτηση του ανθρώπου για ζωή και αθανασία, σαν το ακένωτο αγιοπότηρο της ελευθερίας, που ο Θεός έστησε ανάμεσά μας και επλήρωσε με το μακάριο αίμα Του. Εκείνος πέθανε, για να ζήσουμε εμείς, κατά τον Θεολόγο Γρηγόριο, και γύρεψε από εμάς απλά, αλλά με υπακοή στο άγιο θέλημά Του, να γευόμαστε εκούσια την χαρά της ελευθερίας κι ας πληγώνεται Εκείνος ως Θεός κι ας κρατάει παντοτινά τα άχραντα χέρια Του απλωμένα στον Σταυρό και ας έχει την πλευρά τρυπημένη για να αναβλύσει το νερό του Βαπτίσματος και το αίμα της Ευχαριστίσς, η κοινωνία δηλαδή και η υπόσταση της ανθρώπινης ελευθερίας" ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Και σε άλλο σημείο τόνισε η Ιερά Σύνοδος ¨τούτο το Τίμιο Ξύλο, όμως που σήμερα προβάλλεται σε προσκύνηση και στηριγμό πάσης πνοής, κάποια χέρια τρεμάμενα Το κρατούν. Κάποια χέρια Το θυμιάζουν, Το χαιρετούν, ευλογούν με Αυτό τον λαό του Θεού και σφραγίζουν τα Τίμια Δώρα! Τα χέρια του Κληρικού! Του Επισκόπου, του Πρεσβυτέρου, του Διακόνου. Γι΄αυτό σοφά η Εκκλησία μας την ημέρα την μεγάλη, την σημερινή, της Σταυροπροσκυνήσεως την αφιερώνει στις Ιερατικές κλήσεις".

Τέλος τελέσθηκε η Ακολουθία του Σταυρού, μοιράστηκαν δεντρολίβανα και λουλούδια στους πιστούς και προσφέρθηκε πλούσιο πρωινό στο Πολυδύναμο Ενοριακό Κέντρο ¨ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ" προς τιμήν των Ιεροπαίδων που διακονούν στο Ναό μας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό